Учените: Жените, които пият вино с приятелки, живеят по-дълго!

Колегите от Dama.bg ни предлагат идеалното извинение да прекарваме повече време с приятелките си и да пийваме вино… Е, оказва се, че това не е само приятно изживяване, но и здравословен навик.

Ново проучване на Университета в Оксфорд установи, че хората, които се виждат с приятелите си поне два пъти седмично, са в по-добро психическо и физическо здраве, като добавим и това, че пиенето по чаша вино на вечер може да удължи живота значимо, то тези събирания са си направо задължителни!

Умереното пиене – определено като до седем малки напитки седмично за жени и 14 за мъже – значително намалява риска от сърдечни заболявания и други здравословни проблеми.

И не само това – хората с много приятели са по-склонни да живея по-дълго, рядко страдат от болести и се възстановяват по-бързо след операция.

Учените твърдят, че науката е доказала, че жените реагират на стреса по-добре, когато могат да споделят проблемите си с приятели. Причината е, че когато получават любов и подкрепа, организмът им произвежда окситоцин,  известен също като “хормона на любовта”.

Същото важи и за мъжете, но при тях приятелството се изразява по-скоро в спортуване или гледане на мачове.

Ключът към поддържането на добри отношения с приятелите е да се срещаме поне два пъти седмично и да правим неща, които са интересни на всички.

Смятаме, че е време е да организирате една женска вечер с вино и танци, нали?

Споделете тази статия с вашите приятели!

 

Споделете с вашите приятели!