Теленце с бяло сърце на челото се роди в село Каменец

Теленце със сърце на челото се роди в момчилградското село Каменец. Белязаното животинче се появило на бял свят в планинската ферма на 45-годишния Хасан Шериф преди седмица. Теленцето е с преобладаващ светлокафяв цвят на козината, а сърцето върху челото му е чисто бяло.

Красивото животинче е белязано с голямо бяло сърце. 4-членното семейство, което в момента се грижи за повече от 300 овце, 200 кози и над 50 крави е повече от щастливо и развълнувано.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това може би е божествения знак за нашите добрини, които направихте с вашите добрини, адак курбани“, смятат животновъдите от “Нашата ферма”.

Снимка: 24rodopi.com

„Няма да го колим, теленцето ще е нашият талисман. Все още не сме му измислили име, но и това ще стане“, заяви член на фермерското семейство, цитиран от 24rodopi.com.

Сснимка: Ненко Станев

Теленцата, белязани със сърце на челото се раждат изключително рядко. Според старите хора, това вещае благородна и успешна година. През 2015 година знакът се появява и върху челото на теле, родено в доспатското село Црънча. Въпреки, че то е било продадено и заклано за курбан, семейството на ходжата, в което то се е родило, тогава заявяват, че то им е донесло много щастие. – dunavmost.com

Споделете това прекрасно събитие с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!