Село край Добрич осъмна с приказен килим от кокичета…

Селската горичка край Добрич и тази година ни зарадва със стотици хиляди кокичета. Тези прекрасни цветя са образували един красив бял килим. Още от края на Януари около Добрич, Варна и Балчик бяха забелязани кокичета в дворове и горички, но гората в Дончево винаги ще си остане с най-много и най-красии кокиченца в тази част на България!

Село край Добрич осъмна с приказен килим от кокичета

Толкова са много, че едва ли има някой, който да може да ги преброи. Предвестниците на ранната пролет се радват на хубавото топло време в Добруджа през последните дни, а мястото е любимо за много хора за разходка през февруари и март.

Гората се намира до село Дончево и е само на десетина минути път с кола от Добрич. През летните месеци тя е предпочитано място за пикници. До красивата местност се стига все по-трудно – по път с огромни дупки и неподдържан от десетки години.

Местните жители се надяват – температурните аномалии от тази година да не попречат на кокиченцата да цъфнат отново през пролетта.

През пролетта гората има потенциала да привлече множество туристи от цялата страна, но на този етап е известна само за местните хора, за които многобройните кокичета са като декор от приказка.

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!