Всеки се преобразява, когато почувства, че е обичан…

Не си мислете, че любовта е единствено онова чувство между хората, които се прегръщат и целуват, между майка и син, между съпруг и съпруга… любовта е нещо много повече от това…

Любовта е навсякъде около нас, това е нещото, което движи света и прави хората по-добри. Не знаеш кога ще я срещнеш, а може би я срещаш всеки ден без да го осъзнаваш? Ще я намериш в изгрева, в залеза, в прегръдката на любимия човек, във влажната муцунка на едно кученце или в чудната песен на една птичка. Любовта е благородството да помогнеш на по-слабия и да не търсиш нищо в замяна. Любовта не е просто чувство а отношение, състояние на душата и призвание!

Ето и някои красиви мисли за Любовта от учителя Петър Дънов , които събрах за вас :

“Ако мисълта за даден човек никога не изчезва от съзнанието ви, знайте, че той ви обича. Ако и вие не изчезвате от съзнанието му, и двамата се обичате.”

“Ако искаш да обичаш, не трябва да се страхуваш. Ако искаш да те обичат, не трябва да се съмняваш.”

“Любовта не се изисква. Който иска любов, той няма любов в себе си.”

“Любовта е глуха за всички лоши, обидни думи. Ти не можеш да огорчиш сърцето на любящия човек, нито можеш да помрачиш ума му, нито можеш да смутиш душата му. На всички обиди и огорчения той ще се усмихне. Любовта е непобедима сила. Който има Любов, той е силен човек.”

“Всеки се преобразява, когато почувства, че е обичан.”

“Любов, която не може да издържи на всички изпитания в живота, не е истинска любов.”

“Първото качество на истинската любов се изразява в желанието на човека да постави своя любим на същото ниво, на което той сам се намира.”

“Любовта е вечният стремеж на две души.”

“Любовта никога не ревнува, никога не търси своето право! Тя прави човек привлекателен и не държи на достойнството.”

“Любовта не мисли за последствия. Тя се ръководи от принцип и щом принципът е правилен, и последствията ще бъдат правилни и добри.”

“В каквато и форма да ви посети любовта, благодарете, защото тя иде да изчисти всичко нечисто, което срещне по пътя си.”

“Когато обичаш някого, ти не можеш да живееш без него. Това е обич, това е вътрешният смисъл на обичта. Ако мислиш, че и без него можеш, ти не го обичаш.”

“Не можеш да обичаш някого, с когото не си имал връзка в миналото. Любовта между хората не се проявява само в един живот.”

“Имаш право да обичаш, но нямаш право да обсебваш. Природата не позволява да се обсеби това, което тя е дала. Тя дава нещо, за да го употребиш, но не да го обсебиш. Тя всякога ще противодейства, ако искаш да завладееш това, което е създала.”

“Човек може да те обича, докато му даваш свобода.”

“Не питайте никого: „Ти обичаш ли ме?”. Щом питате, всичко ще изгубите. Кой как ни обича, то не е наша работа. Това е работа на другите. Как ние обичаме, това е наша работа.”

Казват, че Бог се крие в енергията и чувствата на хората… а може би Бог е любовта? Може би Бог е тази топлина, която чувстваме, когато видим любимите си хора, когато се наслаждаваме на красива гледка или просто когато направим нещо добро… Не можем да сме сигурни, че Бог е любовта, но ако Бог беше чувство, то със сигурност това би било чувството Любов!

Споделете тази прекрасна статия с вашите приятели!

Автор : Явор Русев

Цитати : Петър Дънов

Споделете с вашите приятели!