В Бургаска болница ще посрещнат Коледа с бебета в коледни чорапи.

Традицията новородените да бъдат облечени като коледни подаръци ще бъде спазена и тази година в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. Вече няколко години екипът на отделението по неонатология дарява коледно настроение на младите родители по необичаен начин, пише флагман.бг

От средата на декември до края на годината, големи топли коледни чорапи ще направят от новородените бебчета – най-желаните коледни подаръци. Коледна шапка ще допълва впечатляващия тоалет, с който бебетата ще посрещат своите посетители по време на свижданията и ще бъдат изписвани от болницата.

„Няма по-истинско коледно чудо от чудото на новия живот.“ категоричен е началникът на отделението по неонатология- д-р Мария Търнева.

Image result for бургаска болница бебета чорапи

„Рождество Христово е символ на зараждащата се вяра и надежда за човечеството, това, което е и раждането на новия живот във всяко семейство. Това, че по време на най-светлите празници в годината майките са далеч от семействата си, не трябва да ги лишава от празнично настроение. Традицията да обличаме новородените им бебета в духа на Коледа е нашият принос към тяхното празнично настроение.“ коментират от отделението.

Университетска болница „Дева Мария“ изпраща годината с 1080 бебета, родени до момента.

Споделете тази статия с вашите приятели, ако и вие одобрявате подобна инициатива.

Споделете с вашите приятели!