Приятели по книга – деца четат приказки на травмирани кученца от приют!

Може да се каже, че на някои бездомни кучета, попаднали в приют за животни, им е провървяло, тъй като има шанс да се сдобият с дом и любящо семейство. Но не всички кучета там са жизнерадостни и се доверяват на хората. Някои животни след печалния си опит на улицата не допускат до себе си аболютно никого… отхвърлени, наранени и тъжни… това е съдбата на тези травмирани и злощастни кученца.

Затова без да се бави, управителят на един кучешки приют в американския щат Мисури Джо Клепаки стартира програмата “Четящи приятели”, която помага за адаптацията на наплашени кучета.

Същността на “терапията” е в това деца на 6-15-годишна възраст избират потиснато животно и му четат.

Според Джо Клепаки тембърът на детския глас и спокойният ритъм успокояват наплашеното животно и рано или късно всяко куче проявява любопитство и се опитва да се приближи. Тогава децата поощряват този интерес с нещо вкусно.

Тази терапия не само помага на кучетата, но и позволява на децата да четат по-бързо, както и да развият любов към животните и да установят истинска връзка с тях.

Слушането на четящите деца може наистина да успокои тези животни. Това, което наблюдаваме при тези кучета, е невероятно“, обяснява директорът.

Какво мислите за идеята? Допада ли ви?

Източник : БГФЕРМЕР

Споделете тази статия с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!