7 качества на зодия Овен: решителни, емоционални и винаги директни!

Овен е първият зодиакален знак. Като такъв Овенът почти винаги поставя началото на нещо енергично. Те непрекъснато търсят динамика, скорост и конкуренция. Представителите на тази зодия са първи във всичко – от работа до социални събирания… Подвластни са на Марс, а елементът, с който се свързват, е огънят. Това обяснява до голяма степен защо е толкова трудно да устоим на представителите на тази зодия. Огнени, страстни и някак опияняващо властни, те без усилие те карат да се предадеш, да се поддадеш – на чара, на емоцията, на магнетизма им. Но внимавайте с Овните – играта с тях може да бъде опасна. Също както огънят – в един момент те сгрява и отпуска, в другия те изгаря…

Те са харесвани и обаятелни

Овните винаги са заобиколени от огромна тълпа почитатели. Представителите на другия пол ги желаят. Представителите на същия пол им се възхищават (или завиждат).
Малко обаче са тези, които Овните допускат до сърцето си – пред които се разкриват и пред които споделят.

Те са смели и безстрашни

Най-доброто качество на Овните е куражът, техният идеал е постижението, тяхното оръжие – усилието, най-голямата им победа е превъзмогването на собственото “аз”.
При тях трудно може да се усети страхът от провал… те падат, стават, изтупват се и продължават смело напред към своите цели, като осъзнават, че всяко едно падение в живота е част от житейският им път, и всяко едно изпитание ги прави хората, които трябва да бъдат днес. Всяко едно изпитание ги прави по-добри, по-опитни и по-мъдри!

Жените Овен са решителни и самостоятелни

Жената Овен има повече мъжки качества в сравнение с останалите жени. Тя е по-активна, по-смела, по-решителна, поради което обикновено тя има успех точно при този тип мъже, които не могат да понасят меките, тихите, повече или по-малко срамежливите. Жените представителки на зодия Овен умеят да шофират добре, и с типичния си инатлив нрав са готови да оборят всякакви мъжки подхвърляния, че “всички жени са еднакво слаби шофьори”

Те са верни на своите принципи

Овните имат железни принципи, които никой не може да разбие. Не ги променят дори в името на любовта, а каквото са казали – това ще бъде. Нищо не подлежи на преговори. Представителите на тази зодия обикновено са много директни, не обичат да увъртат и доста лесно разгадават хората. При тях няма никаква задна мисъл и споделят открито точно какво мислят. Те вярват, че и най-грозната истина е много по-привлекателна от най -красивата лъжа!

Те са емоционални и раними

Въпреки, че Овените рядко го показват, но всъщност са изключително чувствителени и раними, особено спрямо хората, които са допуснали в живота си. А да попаднеш в кръга на истинските им приятели не става никак лесно…

Те пазят детският си ентусиазъм и чар

Ентусиазмът на Овните е заразителен. По детски пленителен. Представителите на тази зодия намират безкрайно много неща в живота за вълнуващи. Те обожават природата и никога не биха пропуснали момента да се насладят на един прост изгрев, на песента на птичките или на аромата на пролетните цветя. И на това се дължи голяма част от чара им. Всяка нова идея има потенциала да разпали в тях истински пожар. Овните горят с нея и влагат всичко от себе си за реализацията й.

Те рядко гледат назад

Представителите на зодия Овен не обичат да се задържат в миналото. Не обичат да се поддават на носталгия. Техният взор винаги е устремен напред. Те изповядват философията, че миналото си е минало и нищо не можеш да направиш, за да го промениш. Според тях, единственото, което ще постигнеш, ако гледаш назад, е да не виждаш настоящето. Те пазят една остаряла и позагубена традиция, която всички сме забравили в този забързан и сив свят, а именно безценното умение да живеят тук и сега!
Овена просто не живее със съжаления и спомени, а с мечти!

Колко по-лесен щеше да е животът на всички ни ако и ние, останалите, мислехме така, нали? Колко по-лесно щяхме да лекуваме раните в душите си! Колко по-пълноценно щяхме да живеем!

Овните са като феникс… който след всеки пожар и всяка болка, се възраждат за нов живот, за нови мечти, за нови победи! Те притежават силата и мъдростта да приемат миналото си, но и да се борят за бъдещето, докато живеят пъноценно в настоящето! Кой може да устои на това?

Споделете тази прекрасна зодия с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!