7 черти на зодия Везни: винаги усмихнати, закрилят и обичат!

Везните са седмият знак на зодиака. Родени са между датите 23 септември – 22 октомври и принадлежат към Везни.

Като за начало, ето какво казва доказаната с годините астролог Линда Гудман за тази толкова интересна и различна зодия:

“Планетата, която управлява Везните, е Венера. Затова почти всички жени са красиви, а мъжете – хубави и представителни. Естествено, не всички красиви хора на земята са Везни. Красотата на Венера обаче е една и се отличава от красотата на другите слънчеви знаци. Лично аз разпознавам представителите на този зодиакален знак, като си представям най-напред лицата на Бриджит Бардо и Дуайт Айзенхауер, и едва след това продължавам нататък. Тук обаче трябва да имате предвид следния проблем: понякога жените приличат на Айзенхауер, а мъжете на Бардо. С това съвсем не искам да кажа, че жените Везни са мъжествени, нито пък обратното. Напротив. Първите са си точно толкова женствени, колкото трябва, за да завъртят главата на всеки мъж.

Дори и тези от Везните, които не са все пак красиви, имат очарователно изражение. Това се дължи на усмивката им. Тя преобразява и най-недодяланите, и най-семплите като черти – в буквалния, а не в преносния смисъл на думата. Изобщо усмивката на Везните е пухкав бял облак и ярко слънце (което може да разтопи шоколад от двайсет крачки), взети заедно.”

Но какво още прави тази зодия така разпознаваема и открояваща се от останалите?

Везни обожават всичко добро, чисто и красиво

Обожават всичко добро, чисто и красиво, на чийто фон могат да изпъкнат. Артистични души, те обикновено са в центъра на културния живот и прояви. Въодушевяват ги меката светлина, приглушената успокояваща музика, интересният разговор, добрата храна и хубавото вино. Умът им притежава и блясъка на диаманта, и нежното сияние на опала. Движат се в подвижния елемент на въздуха и отразяват полезността на медта – металът, който им носи Щастие. В интелигентните им разсъждения и тънкото чувство за хумор се долавя известна хладина и отчужденост, а Венера ги озарява с покой.

Везните трудно прощават

Това е зодията, която най-трудно прощава… да не казваме почти никога, НО! Везните чест дават втори шанс, но за тях трети, четвърти и пети шанс не съществуват, те изповядват философията, че всеки човек греши и заслужава още един шанс, но ако ви нарани или разочарова за втори път, може да си изтриете телефония му номер завинаги, защото бъдете сигурни, че той няма да ви потърси.

Везните обичат пътешествията и приключенията

Представителите на зодия Везни са наистина влюбени в пътуванията и опознаването на света… те не биха пропуснали да предприемат екскурзия из България или да организират почивка в чужбина. Където и да отидат, те ще искат да се слеят с обстановката и да се запознаят с месните традиции… за тях не е важно просто да посетят едно място, а да вникнат духовно и емоционално в неговата история, обичаи, кухня и култура!

Везните са съобразителни

Везните често се съобразяват прекалено много с другите и пренебрегват самите себе си – просто те не желаят да нараняват чувствата на никого. Те често взимат решенията по-трудно, но веднъж осъзнаят ли какво точно искат, ще се борят за него до край!

Везните внасят баланс в живота ви

По ирония на съдбата, закриляните от Венера хора, първи ще се опитат да решат кавгата. Балансираната и рационална част в тях ги кара да претеглят плюсовете и минусите на всяка ситуация еднакво и безпристрастно. Недостатъкът на тази ясно изразена рационалност е, че тя ги прави нерешителни.

Везните ще ви закрилят и обичат

Ако успеете да спечелите доверието на този иначе скептичен знак, бъдете сигурни, че сте намерили приятел, който ще ви защити и ще ви обича, без значение къде и какво се случва с вас. Те не само са добри оратори, но и великолепни слушатели. Онези от вас, които имат Везни за най-добър приятел или партньор, със сигурност ще потвърдят колко лесно е да се довериш и да обичаш една Везна.

Везните не приемат изневярата

Те ще бъдат всичко онова, което вие очаквате. И да, противно на тяхната безпристрастна природа, ще останат верни, колкото и да ви убеждават, че Везните всъщност са най-флиртаджийската зодия. Въпреки, че са ревниви, Везните никога няма да сложат вериги на своят партньор, но веднъж хванат ли го в лъжа или изневяра, той ще усети истинското игнориране на една Везна, а те са богове в това да ви изтрият от живота си и повече да не ви потърсят никога, колкото и да боли, колкото и да е тежко!

Ако любимият ви човек е зодия Везни, оставете очакванията си в килера и се отдайте на онова, което е в момента, без да мислите много за бъдещето. Те обичат да живеят за момента, все пак вие сте с човек, чието второ име е Любов.

Помнте, че ако веднъж ви приемат в живота си, Везните ще бъдат с вас и през най-мрачните ви часове, за да ви покажат светлината, без да изискват благодарност за това.

Споделете тази прекрасна зодия с вашите приятели!

Споделете с вашите приятели!