Съвет от чужденец: никога не вбесявай българска жена…

Тази година жените-кандидатки за кмет или общински съветници имат по-голям шанс на изборите в България – теоретично. Според нов доклад на Световната банка за равнопоставеността на мъжете и жените, последните 10 години са променили значително вижданията на българите за това кой е по-подходящ за политически лидер: мъжете или жените, но стига с политика и нека се  запитаме, как вижда светът българските жени през погледа на чужденци, които са посещавали или пребивавали в България?

Ето и някои от откровенията, които събрахме за вас:

1. Нийлс, Манчестър 34г. – “Българките правят най-хубавата баница.”

Българските жени правят чудесно ястие наречено “banitsa” . Майките и бабите им ги учат, че „любовта на човек минава през стомаха му“, така че се подгответе за разкошни вечери на баница, скара, мусака, кекс и всичко друго, което някога сте харесвали или още не сте знаели, че го харесвате. Накратко Нийлс споделя “Better throw your pants out the window because you’re going up a size, mister!”

2. Ханс, Франкфурт 55г. – “На българска сватба ще купонясваш 3 дни заедно с новите си братя, сестри, братовчеди, лели, чичовци и племенници.”

След посещението си на българска сватба в Созопол, Ханс споделя впечатленията си от преживяното…

“Не дай си Боже някога да се ожениш за българско момиче, защото ще купонясваш 3 дни заедно с новите си братя, сестри, братовчеди, лели, чичовци и племенници. Ще танцувате до зори, следвани от фотографи, акордеон и някакви хора с български “флейти”, а цялата работа ще ви струва по-малко от 5000 евро, като повечето се избиват от даровете на гостите, като е прието всеки от тях да остави малка сума за младото семейство. Wunderbar! Завършва Ханс.

3. Йоханес, Амстердам 48 г. “Никога не вбесявай жена, която може да играе “Еленино хоро” на 12-сантиметрови токчета. Опасно е…”

Йоханес от Холандия споделя в Twitter впечатленията от краткия си престой в България :

“Бил съм къде ли не по света, но никога не съм виждал жени с по-силен дух и характер от българките. След кратка справка в историята разбирам, че повечето от жените над 30г. са били родени в несигурни времена, където майчиният инстинкт и  волята за по-добър живот са ги направили толкова борбени и истински, като им прави чест, че задължително предават тази сила на духа и на младото поколение, което е родено в доста по-модерни и спокойни времена. Затова никога не вбесявайте българска жена, тя ще се държи по-мъжки от всеки мъж в моята страна. Поклон”

4. Паоло, Милано 42г. – “Няма по загадъчна жена от българската”

Женен за българка, Паоло често споделя впечатленията си от българския характер на нежния пол.. той казва:

“Често ще я гледате и ще се чудите – какви мисли се вият зад тези хубави зелени очи? Тъмни и омайни, българските жени са смесица от руска, турска, гръцка, македонска и други култури наоколо, преплетени от обща история, а екзотичните нотки им позволяват да скрият умело емоциите си и да се чудиш дали иска да те набие или да прави любов с теб”

Накратко можем да обобщим, че в България си имаме едни от най-забележителните жени на планетата и трябва да си ги пазим и ценим, защото те правят живота ни много по-цветен  в иначе така сивата и монотонна реалност в нашата мила родина.

Споделете с вашите приятели!